Het schrijven van teksten voor je website is een pittige uitdaging. De eerste paar zinnen op papier zetten is vaak een grote drempel. Veel ondernemers zijn goed in het verkopen van hun eigen diensten en producten, maar niet in het schrijven van teksten voor hun website. Schrijven is een vak apart. Niet iedereen is daar even goed in en dat zorgt ervoor dat een websites vaak niet af komen. Bij Simpelio weten we dat ook. Daarom nu alvast een handje vol tips.

Wanneer je een Simpelio website bestelt, krijg je daarna nog meer praktische hulp op je persoonlijke aanleverpagina.

Tip 1: Probeer niet meteen mooi volzinnen te schrijven!

Hier meteen de belangrijkste tip die we je kunnen geven. Begin met een vel papier en een pen om kernwoorden op te schrijven. Probeer eerst je boodschap helder te krijgen. Anders loop je na drie zinnen al weer vast. Die mooie volzinnen volgen later wel.

 1. Teken in het midden van het vel een cirkel. Zet er één zelfstandig naamwoord in dat antwoord geeft op deze vraag: "Waar ben ik dagelijks het meest mee bezig?". Het antwoord kan bijvoorbeeld zijn: Coaching, of Boekhouding, of Fysiotherapie, of Autorijlessen, of Strafrechtzaken, etc.
 2. Teken er vervolgens minimaal 3 cirkels omheen. Verbind de middelste cirkel met de overige cirkels door middel van lijnen. Schrijf in de lege cirkels een term die ermee te maken heeft. Stel, je hebt 'fysiotherapie' in het midden staan. Dan zet je nu in de lege cirkels bijvoorbeeld: 'behandelingen', 'preventie' en 'medische fitness'.
 3. Zet vervolgens naast elke cirkel een aantal werkwoorden. Bijvoorbeeld naast 'behandelingen' zet je: 'aanvragen', 'uitvoeren' en 'opvolgen'.

Wanneer je dit gedaan hebt dan zul je merken dat het al eenvoudiger wordt om te beginnen met schrijven.

Schrijftip 2: Gebruik opsommingstekens

Wanneer je een feestje hebt dan schrijf je niet op je boodschappenbriefje: "voor het feestje vanavond heb ik een grote taart nodig en extra koffie. Daarnaast moet ik lekkere kruidige kaasjes en een wijntje meenemen en bitterballen voor later op de avond". Wat je wel doet is een lijstje maken met:

 • taart
 • koffie
 • chips
 • snacks

Waarom? Omdat dit veel handiger en overzichtelijker is. Bezoekers van je website denken daar net zo over. Gebruik dus opsommingstekens als je voordelen wilt uitleggen. Verstop ze niet in lange teksten.

Schrijftip 3: Vermijd vakjargon

Je hoeft je klanten niet te laten zien dat je het meeste weet van jouw vakgebied. Waar het om gaat is dat je zoekt naar verbinding. Natuurlijk mag je laten zien dat je verstand van je vak hebt. Zorg er voor dat klanten je uitleg snappen en overtuigd zijn dat jij de juiste partijen voor hen bent.

Schrijftip 4: Wees origineel

Het is prima als je jezelf laat inspireren door anderen (zoals je concurrenten), maar blijf origineel. Kopieer geen teksten van anderen, hoe goed die ook zijn. Blijf vooral jezelf en schrijf vanuit je eigen kennis, ervaring en de woorden van Schrijftip 1.

Schrijftip 5: Hou het kort

Maak geen zinnen van meer dan 15 woorden. Schrijf geen paragrafen van meer dan 8 zinnen. Korte zinnen lezen prettiger dan van die grote lappen tekst. De kunst is om je boodschap kort en krachtig over te brengen om mensen nieuwsgierig te maken. Het uitgebreide verhaal komt wel als je in gesprek bent geraakt met je nieuwe klant.


Veel succes en vooral ook plezier met het schrijven van je webteksten!

Nog niet overtuigd van je eigen schrijftalent?

Wanneer je kiest voor een Simpelio website, krijg je nog meer tips en praktische hulpmiddelen. We helpen je graag op weg bij het schrijven van goede teksten.

Na het bestellen van je website stellen we je de juiste vragen op jouw persoonlijke aanleverpagina. Hierdoor wordt het (nog) makkelijker om je eigen teksten te schrijven. Beloofd!

Een simpele website nodig?

een simpele website bestellen box

€ 825 incl. btw

Bestellen

 • Professionele designs
 • Voor tablet & smartphone
 • Incl. social media icons
 • Google Maps
 • Youtube video's
 • Fotogalerij
 • Contact formulier
 • Google Analytics
 • Website is zelf te beheren